T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ESKİŞEHİR / ODUNPAZARI - Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

METAVERSE

"METAVERSE" eTwinning projemizi tanıtma ve yaygınlaştırma.

 

29-03-2022

 

 

 

25-01-2022 13-04-2022

 

 

Okulumuzun kuruculuğunu yaptığı "METAVERSE" eTwinning projemizi tanıtma ve yaygınlaştırma etkinlikleri devam ediyor.    Türkiye, Ukrayna, İtalya, Tunus ve Polonya'dan ortaklarımızla yürüttüğümüz projemizde; öğrencilerimize eğitim sürecinde dijital eğitimin önemini kavratmak, dijital hazır bulunuşluğunu sağlamak, sanal dünyadaki teknolojik gelişmelerin yeni fırsatlar, ortamlar ve çeşitlilik sunacağı bir alan olan "Metaverse" bilincinde farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz.   Okulumuzda projemizin kuruculuğunu yapan Grafik ve Fotoğraf Alanı öğretmenimiz Emine SOGUR ile proje ortaklarından olan Grafik ve Fotoğraf Alanı öğretmenlerimiz Berna KOCA ve Kadriye ÜNLÜ tarafından yürütülen etkinlikler için projede yer alan tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.    Okul Müdürümüz Sayın Dr. S. Sırrı KABADAYI'ya desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Projemizin Tanıtım Video Linki: https://youtu.be/VHEy_3SqLTM

 

PROJEMİZ HAKKINDA:

Gerçeğe yakın olacak şekilde tasarlanan sanal dünyada büyüme ve gelişme, kişilerin karar verme becerilerine bağlıdır. Toplumlar için büyük değişimler yaratacağı belirtilen Metaverse'in yeni bir içerik ortamı ya da bilgi işlem platformu üreteceği bilinen bir gerçek. Eğitimde dijital dönüşüm, öğrenciyi etkilenmekten çok eğitim sürecinin bir parçası haline getirmeyi amaçlamaktadır. Bu nedenle eğitimde, günlük yaşamda ve güvenilir ortamlarda dijital teknolojinin daha etkin kullanılması kaçınılmaz hale gelmiştir.

Projemizde; Öğrencilerimizin dijital eğitimin eğitim sürecindeki önemini anlamalarını, dijitale hazır olmalarını sağlamayı ve sanal dünyadaki teknolojik gelişmelerin yeni fırsatlar, ortamlar ve çeşitlilik sunacağı bir alan olan "Metaverse" konusunda farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz.

BEKLENEN SONUÇLAR: 

Öğrencilerimiz proje sürecinde dijital ortamda bilgi, tutum, beceri, yetenek ve davranışlarını geliştireceklerdir. insanlara iletişim yeteneği; etik, dayanışma, yabancı dil, sanat ve tasarım, fotoğraf, edebiyat, medya, bilgi teknolojileri, sanal ortam, fiziksel gerçeklik, yaşam akışı, teknoloji ve iletişim araçları disiplinlerini daha etkin bir şekilde geliştireceklerdir. "Metaverse" projesi ile çevrimiçi güvenlik, siber hijyen ve medya okuryazarlığı konusunda farkındalık kazanacaklar, dijital teknolojinin yaşamda ve eğitimde kullanımı konusunda farkındalık ve günlük yaşam kültürü oluşturacaklar.

ABOUT THE PROJECT:

Growth and development in the virtual world, which is designed to be close to reality, depends on people's decision-making skills. It is a known fact that Metaverse, which is stated to create great changes for societies, will produce a new content environment or computing platform. Digital transformation in education aims to make the student a component of the education process rather than being affected. For this reason, it has become inevitable to use digital technology more effectively in education, daily life and reliable environments.

 

In our project; We aim to make our students understand the importance of digital education in the education process, to ensure their digital readiness, and to raise awareness of the "Metaverse", an area where technological developments in the virtual world will offer new opportunities, environments and diversity.

EXPECTED RESULTS:

Our students will develop their knowledge, attitudes, skills, abilities and behaviors in the digital environment during the project process. ability to communicate with people; they will develop the disciplines of ethics, solidarity, foreign language, art and design, photography, literature, media, information technologies, virtual environment, physical reality, life flow, technology and communication tools more effectively. With the "Metaverse" project, they will gain awareness about online security, cyber hygiene and media literacy, and they will create awareness and daily life culture about the use of digital technology in life and education.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.03.2022 - Güncelleme: 13.04.2022 09:46 - Görüntülenme: 299
  Beğen | 6  kişi beğendi